Pasta z kurczaka

Wczoraj na obiad zaserwowałam kurczaka, zostało parę kawałków, a że nie lubię wyrzucać jedzenia chciałam go powtórnie wykorzystać :) Wam też pewnie nie raz zostaje kurczak. np. porcja rosołowa ze zrobionej zupy, można również wykorzystać pierś z kurczaka. Propozycja w sam raz na dzisiejszą kolację lub jutrzejsze śniadanie --> pasta z kurczaka z dodatkiem curry i kukurydzy! Pasta jest delikatna w smaku ale zarazem bardzo aromatyczna :) Polecam!



Składniki:


  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól, pieprz




Przygotowanie:


Jeśli nie mamy wcześniej ugotowanego mięsa, np z rosołu to gotujemy mięso na kostce rosołowej, odstawiamy do wystygnięcia.
Jajka kroimy w drobną kosteczkę lub trzemy na tarce na średnich oczkach.
Drobno kroimy kurczaka lub miksujemy blenderem, dodajemy do jajek.
Do jajek i mięsa dodajemy majonez, jogurt, kukurydzę i przyprawę curry.
Solimy i pieprzymy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.

Podajemy na świeżym pieczywie lub na krakersach w formie przekąski.

Udekorować można drobno posiekanym szczypiorkiem lub rukolą.











Komentarze

  1. super pomysł nie trzeba dużo składników a fajne połączenie!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. super pomysł nie trzeba dużo składników a fajne połączenie!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo pysznie i pomysłowo :-) nooo na przystaweczkę jak i na śniadanie i podjadanie pomiędzy :-D jak znalazł :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz