Macie czasem tak, że zjedlibyście "coś" z rybki, ale sami nie wiecie do końca co? Ja tak mam, bardzo często :P Dobrym i szybkim rozwiązaniem jest pyszna pasta z tuńczyka. Na kanapki, bądź w formie przekąski, np w towarzystwie krakersa, w sam raz na imprezę :)
Składniki:
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka ok 150g (najlepiej w sosie własnym)
- 3 łyżki kukurydzy
- 1/3 cebuli
- 3 ogórki kiszone lub konserwowe
- 1/3 czerwonej papryki
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz, słodka papryka w proszku
Przygotowanie:
Tuńczyka delikatnie odsączamy z nadmiaru sosu własnego na sitku i przekładamy do miski.
Dodajemy kukurydzę.
Drobno kroimy cebulę, ogórki i dodajemy do tuńczyka.
Dodajemy majonez.
Na koniec przyprawiamy pieprzem, solą i papryką w proszku do smaku.
Dokładnie wszystko mieszamy.
Pasta w smaku jest bardzo delikatna, dlatego ja zawsze przyprawię większą ilością pieprzu.
Komentarze
Prześlij komentarz