Przepis na tarte buraczki do obiadu? Bardzo proszę ;) Klasyczne? Nie tak do końca. Dziś postanowiłam dodać sera feta.
Uwielbiam buraczki w każdej postaci, ale są one bardzo delikatne w smaku, więc towarzystwo sera feta ciekawie urozmaici nam smak klasycznych buraczków. Taka propozycja świetnie posłuży nam jako dodatek do mięs i wędlin.
Składniki:
- 3 duże buraki
- 1 cebula
- ser feta ok 90g
- 3 łyżki octu
- łyżka oleju
- cukier
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Buraczki gotujemy do miękkości. Studzimy.
Obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę siekamy w drobną kostkę i dodajemy do buraków.
Dodajemy ocet i olej.
Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku i dokładnie wszystko mieszamy.
Buraczki przekładamy do miski.
Ser feta drobno kroimy i posypujemy nim buraczki.
Komentarze
Prześlij komentarz